logo

Zadnje na Portalu

Pasivne kuće

Od PASS-NET-a do PassREg-a

Europski projekti koji su se izvodili uz potporu EU programa Inteligentna energija Europa (Intelligent Energy Europe - IEE) poticali su najvišu energetsku učinkovitost od područja edukacije do primijenjenih programa istraživanja arhitektonske ovojnice inteligentnim modeliranjem, uporabom najnovijih tehnologija i inovacija.

...

prenosimo s www.energetika-net.com

Solarno tržište u EU raslo 36 posto

U Europskoj uniji tijekom 2018. godine je instalirano osam gigavata solarnih energetskih sustava. U odnosu na 2017. kada je na mrežu 28 članica EU-a priključeno 5,9 GW to je povećanje od čak 36 posto, procjenjuje udruženje za sunčevu energiju u Europi SolarPower Europe

...

Prenosimo s Balkan Green Energy News

Budućnost obnovljivih izvora energije u Hrvatskoj

U prosincu 2018. godine Hrvatski sabor je usvojio izmjene Zakona o obnovljivim izvorima energije i visokoučinkovitoj kogeneraciji („Zakon o OIE“) te je Vlada usvojila dva podzakonska propisa koji se zajedno primjenjuju od 1. siječnja 2019. godine („Izmjene iz 2019. godine“).

...

Novi dijagram energetske učinkovitosti zgrada

Energetski učinkovite zgrade

Pasivna kuća je znanstveno i praktično potvrđeni koncept visoko energetski učinkovite arhitekture u sinergiji s građevinskim i instalacijskim inovativnim sustavima.

...

Niskougljična jugoistočna Europa do 2050. godine

Globalno zatopljene već uzrokuju promjene u klimi, kao i ponašanju pojedinih životinjskih i biljnih vrsta. Jedan od glavnih zagađivača što se tiče štetnih emisija je energetski sektor, zbog čega se i politika EU mahom bavi tim sektorom. Skupina znanstvenika pokazala je da je moguć prelazak cijele jugoistočne Europe na niskougljični energetski sektor. 

...

Foto galerija